Äärimmäistä pihabongausta

Jalat ikkunalaudalla. Sylissä muistivihko, jossa bongattujen lajien määrä.

Birdlife Suomen pihabongaus järjestetään vuosittain tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Tänään vietin tunnin tuijottaen takapihalle ja lintuja laskien. Kokemuksesta teki äärimmäisen se, että olin tunnin tekemättä mitään muuta ja irti kaikista medialaitteista! Selvisin!

Lintulaudan asiakasmäärä oli bongaustunnin aikana kello 13.50-14.50 varsin maltillinen. Eniten asiakkaita oli syömässä tunnin loppupuolella, jolloin talitiaisia oli ruokailemassa varovasti arvioiden 10 kpl. Muita havaintoja oli kaksi sinitiaista, yksi pikkuvarpunen ja ohi lentäneet varis sekä harakka.

Olen ollut havaitsevinani että linnut ovat aktiivisimmillaan aamulla auringon noustua, menevät sitten päivänokosille ja palaavat vielä lyhyeksi hetkeksi ennen auringonlaskua. Aurinko laskee tänään Oulussa klo 15.32 ja pääsin bongaamaan iltapäivän aktiivisen hyörinän.

Oulu
lähde: Ilmatieteenlaitos, viimeisen 30 vuorokauden sää

Loppuksi vielä muutama huomio säästä: tammikuu 2020 on ollut poikkeuksellisen lämmin, liukas ja lumeton. Pihalla nyt oleva lumi satoi toissapäivänä. Tänään oli aurinkoinen talvisää ja kymmenkunta asetetta pakkasta. Pikkuveljeltä saapui juuri viesti, jonka olisin voinut kirjoittaa myös itse: ”Tuntu mukavalta ku naama jääty pyöräillessä. Kestäispä tämmöstä pidempän 🤞”.

2 thoughts on “Äärimmäistä pihabongausta

    1. Kyllä! En ole kovin hyvä tunnistamaan varpusten eroja, mutta epäilen että kaupungin kupeessa olevalla ratsastustallilla talvehtivat varpuset ovat niitä ”perinteisiä” varpusia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *