Pakkanen ja pähkinäpreferenssit

Lintulaudalla on selvitty koko Suomea koeteilleista pakkaspäivistä. Suomen Luonto kirjoittaa siitä, kuinka pakkanen hiljentää ruokintapaikat ja että hyvin ravittu lintu pärjää pakkasessa muutaman päivän energiaa säästäen. Lintulaudalla pakkasessa kärvisteleviä lintuja autettiin nostamalla talipötkö öisin sisälle sulamaan, jotta sen nokkiminen olisi helpompaa. Asiakkaat olivat pakkaspäivinä höyhenistöltään pörheitä ja rauhallisia.

DSC_0039
Asiakkaita syömässä pähkinää

Hankin hiljattain tuossa alla olevassa kuvassa näkuvän viiden kilon pussin pieneksi hakattua ja kuoretonta pähkinää. Tämä vaikutti hyvältä tuotteelta, mutta ei näytä maistuvan linnuille yhtä hyvin kuin isompi pähkinä… jännä juttu, sillä luulisi rouheen syömisen olevan helpompaa. Kunhan tämä on nokittu, ostan jatkossa isompia pähkinän paloja. Vaikuttaa jopa siltä, että närhet eivät vieraile laudalla yhtä usein kuin aiemmin, sillä tuo pieni pähkinä ei maistu niille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *