Talipallokausi avattu

Ensilumen myötä tarjolle tuli talipalloja. Olen epäillyt jonkun rohmuavan niitä, sillä kulutus on ollut neljä palloa vuorokaudessa ja telineen kansi on löytynyt maasta. Lauantaina pääsin vihdoin tarkkailemaan tilannetta päivänvalossa – ensimmäinen pallo oli syöty noin tunnissa ja kansi tippuu maahan närhien kieppuessa automaatissa.

talitintit

Koska vielä ei ole kovin kylmä, säännöstelen rasvan määrää. Nelisen palloa päivässä saa riittää, eikä tarjolla ole vielä rasvatankoja. Talipallojen syöttöpaikkoja on kaksi, jotta kaikki mahtuvat syömään sopuisasti. Siemenautomaatteja on tällä hetkellä viisi

DSC_0942

Närhet syövät tallipallojen lisäksi puolikkaita pähkinöitä, eikä kulutuksella näyttäisi olevan rajaa. Lisään jatkossa pähkinöitä puiseen automaattiin puolisen litraa päivässä ja se määrä saa riittää närhiporukalle. Puisessa automaatissa on lisäksi kauraa.

DSC_0079

Viikonlopun kunniaksi pikkulinnut saivat tarjolle pienemmäksi rouhittua pähkinää uudesta automaatista. Maittoi hyvin!

DSC_0865
Lintulaudan virallinen valvoja – naapurin Ripa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *